Rock Climbing

 

ОКОЛИНАТА НА ПРИЛЕП РАЈ ЗА СПОРТСКО КАЧУВАЊЕ ПО КАРПИ

Во изминатиот месец во Прилеп беа група алпинисти од Словенија. Тие всушност се по втор пат во овој дел од Македонија, а причина за тоа е воодушевувањето од тоа колку добри терени постојат, погодни за одвивање на овој спорт „Качување по карпи“ или како што е познат на англиски "Rock Climbing", па решиле повторно да го посетат. Тие велат дека во околината на Прилеп има многу добри карпи за искачување.

Погодни локалитети во околината на Прилеп за одвивање на овој спорт се: Маркови Кули, Златоврв (манастир Трескавец), планините Селечка и Баба, Мариово

Еве и неколку фотографии од овие локалитети:

 

 

А тука ви презентираме и малку видео материјал од искачувањата на карпите во Прилепската околина. Уживајте!

Rock climbing - Prilep

Rock climbing in Prilep part 2

Rock climbing in Prilep part 3

Rock climbing in Prilep part 4

Rock climbing in Prilep part 5

Rock climbing in Prilep part. 6

Rock climbing in Prilep part.7

Rock climbing in Prilep part.8

Rock climbing ina Prilep part.9

 

Доколку сте заинтересирани да ги посетите некои од овие локалитети, Спортско Рекреативниот Центар „Маркови Кули“ ви нуди сместување и тоа:

  • приватно сместување во стан (2 соби, кујна, бања) на 10м од центарот на градот со платени сметки за струја и вода за 4.5 евра од лице
  • сместување во Хотел „Дион“ во четворокреветни соби каде се исполнети сите хигиенски услови, топла вода, менување крпи, секојдневно средување на собите, хигиенски прибор, сето тоа за 6 евра по лице.
    Цените се однесуваат за едно ноќевање без појадок

Доколку сакате сместувањето да биде во двокерветни соби, цените може да ги видите на следната страна www.hoteldion.com.mk

За сите подетални информации и резервации на следните email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

или на следните телефони:

00389 48 430 965; 00389 48 426 260

факс: 00389 48 420 851