Тениски Клуб - Членство

 

Членови на ТК „Маркови Кули“ - Прилеп

Илија Мартиноски

Роден: 03.08.1989

Илија Мартиноски е член на Т.К. „Маркови Кули“ - Прилеп. Државен шампион на Македонија во сите категории и освојувач на повеќе од 30 Отворени Првенства.

Илија Мартиноски е репрезентативец во сите категории и моментално е Davis Cup репрезентативец. Има освено повеќе од 10 турнири од календарот на ТЕ до 14 и 16 години, како и 7 ITF турнири.

Мартиноски има учествувано на јуниорските Австралија Опен, Роланд Гарос и Вимбалдон.

Во моментов се натпреварува во сениорска категорија на Фјучерс турнири.

 

Мартин Илиески

Роден:27.07.1991

Мартин Илиески е член на Т.К. „Маркови Кули“ - Прилеп од девет годишна возраст. Има учествувано на повеќе државни и отворени првенства во и надвор од Македонија. Има играно на неколку мастерс турнири.

Мартин Илиески има настапувано на TE турнири и ITF турнири.

Во моментов се натпреварува во категорија до 18 години и сениори.

 

Александар Јорданоски

Роден:1992

Александар Јорданоски е член на Т.К. „Маркови Кули“ - Прилеп. Има освоено неколку отворени првенства до 12, 14 и 16 години и учесник во неколку финалина во истите категории. Учествувал на турнири од календарот на ТЕ до 14 и 16 години. Има играно на мастерс турнирите на државни првенства до 14 и 16 години.

Најголем резултат во кариерата му е победник на сениорскиот турнир TIRANA OPEN 2007.

 

Елена Тимова

Родена:03.12.1993

Елена Тимова е член на Т.К.„Маркови Кули“ - Прилеп од самото основање на клубот. Има настапувано на државни и отворени првенства како и на турнири од календарот на ТЕ. Воедно има настапувано и на Балкански Тениски Камп во Софија. Беше државна репрезентативка за втората екипа на Балканијадата во 2007 година.

Моментално се натпреварува во категоријата до 16 години.

 

Тарик Мекиќ

Роден:24.06.1993

Во сезоната 2007 во категоријата на момчина до 16 години на 21.07.2007 играше во полуфинале. Во категоријата на момчина до 14 години на 16.04.2007; 04.08.2007 и на 31.10.2007 играше во полуфинале; од 14 до 16.10.2007 играше на Мастерс турнир и освои 5то место.

Во сезоната 2005 во категоријата на момчина до 12 години на 10.07.2005 и на 24.07.2005 играше во полуфинале.

Во сезоната 2004 прв пат се натпреваруваше во категоријата на момчина до 14 години.

Во сезоната 1999 почнува да игра тенис.

 

Антонио Ацески

Роден:24.11.1994

Антонио Ацески е член на Т.К. „Маркови Кули“ - Прилеп. Има настапувано на турнири од домашен и меѓународен карактер во категориите до 12 и 14 години. Воедно има настапувано и на пријателските натпревари помеѓу Т.К. „Маркови Кули“ и клубови од Грција.

Победник е на неколку регионални турнири во категориите до 14 и 16 години.

Моментално настапува во категоријата до 14 години.

 

Сара Стојаноска

Родена:11.06.1995

Сара Стојаноска е член на Т.К. „Маркови Кули“ - Прилеп. Има настапувано на државни и отворени првенства во категоријата до 12 и 14 години. Воедно има настапувано во меѓу клубските натпревари помеѓу Т.К. „Маркови Кули“ и клубови од Грција.

Моментално се натпреварува во категорија до 14 години.

 

Галиб Мекиќ

Роден:08.08.1995

Имаше покана од М.Т.А. (Македонската Тениска Асоцијација) да учествува на презентацијата на Македонскиот Дејвис Куп тим по покана од претседателот.

Во сезоната 2007 во категоријата на момчина до 16 години на 21.07.2007 играше во четврт финале. Во категоријата на момчина до 14 години на 15.04.2007 играше во четврт финале и на 31.10.2007 играше во полуфинале. Во категоријата на момчина до 12 години на 12.02.2007;1 2.03.2007; 07.05.2007 и на 01.10.2007 играше во полуфинале; на 23.04.2007 и на 04.06.2007 играше во финале додека пак на 12.08.2007 играше во финале и издвои победа; на 27.08.2007 играше во финале на Националниот Тениски Шампионат.

Во сезоната 2006 во категоријата на машки до 12 години на 05.03.2006 и на 16.04.2006 играше во полуфинале.

Во сезоната 2005 во категоријата на момчина до 10 години на 06.03.2005 и на 24.04.2005 играше во полуфинале; на 04.07.2005 играше во финале.

Во сезоната 2003 прв пат се натпреваруваше во категоријата на момчина до 10 години.

Во сезоната 2001 почнува да игра тенис.

 

 

 


Максим Игески
Роден:28.08.1994

Стефан Стевананџија
Роден:01.05.1997

Тале Локвенец
Роден:18.01.199

Виктор Бoшески
Роден:21.10.1995

 

Ивана Стефаноска
Родена: 25.09.1991


Марија Ристеска
Родена: 21.09.1991


Евгенија Јовеска
Родена: 25.11.1994


Сара Ристеска
Родена: 25.01.1994

 


Игор Ристески
Роден:13.02.1997


Марио Алексоски
Роден:08.05.1997

Марија Попоска
Родена:10.08.1998

Искра Шојлеска
Родена: 29.05.1996

 


Ена Петреска
Родена:05.08.1996

Ангела Маркоска
Родена:11.04.1997

Елена Иваноска
Родена:11.04.1995

Диана Јованоска
Родена:05.10.1996

 


Наталија Роческа
Родена:09.10.1996

Симона Стојческа
Родена: 06.08.1996

Миа Китаноска
Родена:16.07.1996

Орхидеја Деаноска
Родена:25.09.1996

 


Емилија Чавлеска
Родена:12.04.1998

Михаил Кусески
Роден:16.03.2000

Елена Стојановска
Родена:28.03.1999

Теодора Тасевска
Родена:25.09.1998

 


Антонио Лозаноски
Роден:06.03.1998

Александар Ристески
Роден:26.11.1998

Јордан Аризанкоски
Роден:18.10.1997

Матеј Костоски
Роден:21.09.1998

 


Марија Петреска
Родена:21.05.1999

Исидора Овезоска
Родена:28.06.1999

Марија Лозаноска
Родена:03.04.2000

Тамара Стојаноска
Роден:17.12.1999

 


Ева Кантарџиевска
Родена:06.08.1999

Теодора Стефаноска
Родена:03.06.2000

Валерија Конеска
Родена:16.07.1996

Виктор Мијалков
Роден:29.08.1995

 


Стефани Бунтеска
Родена:

Маја
Родена:

Бисера Самарџиоска
Родена:07.05.1998

Елена Гвероска
Родена:03.06.2000

 


Христијан
Роден:

Ивица Toшески
Роден:

Христијан Дичоски
Роден:16.05.2002

Милчо Лауцоски
Роден:27.10.2001

 


Андреа Пајмакоска
Родена:

Евгенија Граороска
Родена:

Христијан Јанкоски
Роден:07.09.1997

Иван Алинчанец
Роден:10.07.2001

 


Марија
Родена:

Марко
Роден:

Тамара Мијалкова
Родена:11.02.2002

Леона Јариќ
Родена:09.08.2003


Сара Алексоска
Родена:2002