Тениски Клуб

 

Тениски Клуб „Маркови Кули„ - Прилеп

 

Историјат на Тениски Клуб „Маркови Кули“ - Прилеп

 

Тенискиот Клуб „Маркови Кули“ - Прилеп е основан во 1999 година

Основачи на Т.К. „Маркови Кули“ се:

- Борис Темоски (претседател)

- Игор Тодороски

- Гоце Котески

- Харалампие Хаџисиркоски

 

Почетоците на Т.К. „Маркови Кули“ - Прилеп се во 1999 година на два тениски терени (земја, clay), а за прв пат активно со членство и натпреварување во Македонска Тениска Асоцијација денешна Федерација е примен на 02.02.2001 година.

 

Во моментот Т.К.„Маркови Кули“ располага со:

- четири тениски терени (земја,clay);

- еден тениски терен (тврда подлога - hard);

- еден тениски терен (спортска сала)

и има 70 регистрирани членови од кои 29 се активни натпреварувачи во МТФ.

 

Во досегашната историја на Т.К. „Маркови Кули“ во тениските школи имаат поминато околу 300 до 350 членови од кои поистакнати се:

- Мартин Мартиноски -1986 год

- Марко Ристески - 1986 год

- Илија Мартиноски - 1989 год

- Зоран Ристески - 1989 год

- Александра Јосифоска - 1991 год

- Мартин Илиески - 1991 год

- Александар Јорданоски - 1992 год

- Елена Тимова - 1993 год

- Антонио Ацески - 1994 год

- Сара Стојаноска - 1995 год

 

 

Претседател на Т.К.„Маркови Кули“- Прилеп е г-дин Борис Темоски

 

За подетални информации можете да се обратите на следните:

- тел.38948/430-965

- факс:38948/420-851

-e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

-e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.